Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rawfoodtårta med blåbärsmousse

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I dag provade jag att blanda blåbär, kokosgrädde och en gnutta rivet apelsinskal med cashewnötter och det blev en riktigt härlig, krämig smet. Den skulle man nästan kunna äta precis som den är med lite färska bär till, men jag ville prova att göra en nötbotten till så jag malde peccanötter och mina favoritdadlar – medjooldalar till en smulig massa och använde som tårtbotten. Peccannötter har en väldigt len, god smak och det passade väldigt bra till den här tårtan. Har du inte peccannötter hemma går det lika bra med mandlar, valnötter eller någon annan nöt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nötbotten
  2. Lägg både nötter, dadlar och en nypa salt i en matberedare eller mixer. Mixa till du får en smet som håller ihop, men som fortfarande har lite tuggmotstånd. Det är gott om det blir små nötbitar i smeten. Prova att nypa i degen och se så att den klibbar ihop. Annars kan du mixa en liten stund till. Tryck ut degen jämnt på botten i en form (18cm) med löstagbara kanter. Jag brukar ta av kanten för att se så att degen är jämnt fördelad över hela botten.
  3. Raw blåbärsmousse
  4. Lägg cashewnötterna i en matberedare eller mixer och mixa flera minuter tills nötterna blir till ett mjukt, krämigt nötsmör utan bitar i. Du kan behöva stanna din mixer och skrapa ner smeten från kanterna ett par gånger. Värm vattnet i en liten kastrull och lägg i agar agar. Rör om tills den är helt smält. Lägg alla ingredienserna till blåbärsmoussen i matberedaren eller mixern och mixa helt slätt. Bred ut blåbärsmoussen över nötbotten och ställ i kylen för att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.