Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red Velvet Cupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart goda cupcakes med smak av vanilj och citron. Så otroligt goda att man lätt äter några stycken på en gång. Ger cirka 12 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl, kakao och 1 tsk salt i en bunke. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten. Fyll smeten i formarna till ¾ . Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
  3. Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.