Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Red velvet-rulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En väldigt vacker röd drömrulle som är fylld med en syrlig och god mascarponekräm. Glutenfri. Färggelé finns att köpa bland annat på Panduro. Hittar du inte färggelé så kan du använda 1 msk röd hushållsfärg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg, socker och färggelé pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt den svalna.
  3. Fyllning: Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och grädde med elvisp tills det bildas toppar. Rör ner mascarponen.
  4. Bred ut fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Smält chokladen över ett vattenbad och ringla den över rulltårtan. Ringla över den smälta chokladen och strö gärna lite riven eller hackad choklad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.