Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbåge i ugn

Regnbåge är en delikat matfisk som tillhör släktet laxfiskar eller ädelfiskar dit också lax, röding, öring och sik tillhör bland andra. Regnbåge är en fet fisk som passar utmärkt att tillaga i ugn. Ett plus är att den med fördel tillagas hel och rensad, då blir den som allra godast och det är svårt att misslyckas. Prova att tillaga regnbåge i ugn i foliepaket, där smakerna och tillbehören kan varieras utifrån vad du har hemma. Citron, dill och persilja är alltid tacksamma följeslagare till fiskrätter. Det går förstås också bra och blir minst lika gott att tillaga regnbåge i ugn med grädde. Servera med pressad potatis och krispiga grönsaker och njut av rätten en ljummen sommarkväll!


Plocka ur alla ben o lägg filen med skinnsidan ner Lägg filén i en form. Pensla med olivolja. Salta o peppra och droppa över lite citronsaft. Strö över löken. Låt stå i kylsåpet i ett par timmar...

20 min
2

Fileá fisken och plocka bort alla benen. Krossa rosépeppar och blanda med salt, socker. Gnid in i fiskens kött sida låt vila i kylen i en timme. Torka av fisken och strö över purjplöken. Baka...

4

Värm ugnen till 180 grader. Lägg fiskarna på två ark aluminiumfolie. Fyll fiskarna med schalottenlök, lite timjan och persilja. Strö över resten av ingredienserna utom resterande persiljan. Vira o...

2

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av fisken, salta och peppra dem. Tvätta och skiva citronen, grovhacka timjan och fördela allt i fiskarna. Pensla fisken med lite citronolja och tillaga...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg klickar av smör i en ugnsform. Skölj och torka fisken om den är hel (och såklart rensad och utan huvud.) Skär löken i skivor och lägg inuti fisken (eller ovanpå filé...

40 min
4

Köp portionsforeller. Rensa forellerna. Lägg dem med buken nedåt på en skärbräda. Snitta med vass kniv efter ryggraden, från huvudet mot stjärten. Lossa ryggbenet genom att göra ett klipp bakom nack...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna i en lätt oljad ugnssäker form, smaksätt med den färdiga kryddblandningen. rör samman färskost och riven västerbottensost. Fördela ostkrämen över filéerna...

4

Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. Rätten kan förberedas fram till gräddningen. Servera med kokt potatis och en grönsallad. Putsa filéerna och ta bort ev små...

4

Skölj och ansa den färska spenaten. Tina fryst spenat och pressa ur den väl så att den inte innehåller för mycket vätska. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i vitlöken och fräs hastigt, tillsätt spen...

4

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min. Strö gärna över hackad persilja. Servera med pressad...

30 min
3-4
28

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse. Låt köttet ligga i marinaden i minst 2 timmar, gärna över na...

23

Låt ströbrödet svälla 5-10 minuter i mjölken. Hacka löken fint och jordnötterna grovt. Blanda lök, jordnötter, senap, kryddor, ägg och till sist färsen och ströbrödsblandningen väl. Forma fyra eller å...

3-4
21

Ugn 175 grader. Salta och peppra lax sidan, sätt laxen i en ugnssäker form eller fat och sätt i ugnen. Ta ut laxen när den nästan är färdig, efter ca 20 minuter. Blanda crème fraiche med räkorna och...

4-6
13

Starta ugnen på 200 grader. Hacka löken. Blanda skinkmjukosten, löken, senapen och mjölken. Skär en skåra i falukorven på längden och lägg den i en ugnsfast form. Fyll skåran med skinkostblandninge...

30 min
4-6
12

Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja samt vitlök. Låt detta koka upp. När såsen kokat upp häll den över kycklingfiléerna oc...

4
11

Häll blandningen över kotletterna och sätt in i ugnen i 150 -175 grader i 1-1,5 timme. Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter om ugnen sätts på 225 grader. Täck gärna över kotletterna me...

11

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop senap, vinäger, dill, sötningsmedel och grädde och låt stå och dra ett tag. Skölj och låt strömmingen rinna av. Lägg lite dill på köttsidan på varje strömming...

30 min
2
10

Lägg den halvt tinade fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Baka i ugn ca 20 minuter. Strö på grönsakerna, äpplet och löken efter den tiden. Vispa ihop grädde, Crème fraiche, senap och alla kr...

1 h
4
9

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla minst 10 minuter. Rör i ägg, salt, peppar och lök. Lägg sedan i färsen och rör tills allt blivit blandat. Tag ett matskedsmått och doppa i vat...

30 min
4-5
8

Sätt ugnen på 200 grader. Pressa ner vitlöksklyftorna i cremé fraichen och rör om. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppar kycklingen. Häll över vitlöksröran över kycklingen, slå sedan...

1 h
4
7

Skär köttet i skivor,ca 1 cm tjocka. Lägg dem i en ganska stor ugnsform. Salta och peppra ( blir det flera lager av kött så krydda mellan varven) Skiva lök och vitlök och strö det över köttet. Rin...

6-8
7

Dela fisken i mindre bitar, lägg dom i ugnsfast form smord med lite olja. Häll över grönsakerna. Blanda creme fraiché med två smulade buljongtärningar & citronpeppar, häll allt över formen. Toppa med...

4
7

Börja med att blanda ihop alla kryddorna och låt karrén marineras med dessa i en tät plastpåse över natten. Sätt ugnen på 100 grader och lägg i karrén med lite blandad kalvfond/vatten i botten och l...

6 h
4
7

Lägg fiskblocket i en ugnssäker form salta och peppra fisken. Täck fisken med aluminiumfolie. Ställ in formen i ugnen i 225 grader i 20 min. Bered såsen enligt anvisningar på förpackningen. Sp...

4
6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.