Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbåge med grädde och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Smidig fiskrätt med få ingridienser men med härlig och barnvänlig smak. Min son önskade denna rätt att äta på sin 4-årsdag framför både pizza och hamburgare :) Jag använder hel regnbåge men vanlig laxfilé går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg klickar av smör i en ugnsform. Skölj och torka fisken om den är hel (och såklart rensad och utan huvud.)
  2. Skär löken i skivor och lägg inuti fisken (eller ovanpå filéer). Salta och peppra.
  3. In mitt i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på fisk. När fisken nästan är klar, ta ut och häll på grädde och avrunnen svamp.
  4. In i ugnen igen och låt såsen bli varm. Tillsätt ev lite mer salt i såsen. Servera med kokt potatis
  5. Om du gör en hel regnbåge är det lättast att ta upp fisken och lägga på en tallrik bredvid för att rensa bort benen:)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.