- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Smidig fiskrätt med få ingridienser men med härlig och barnvänlig smak. Min son önskade denna rätt att äta på sin 4-årsdag framför både pizza och hamburgare :)
Jag använder hel regnbåge men vanlig laxfilé går lika bra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg klickar av smör i en ugnsform. Skölj och torka fisken om den är hel (och såklart rensad och utan huvud.)
- Skär löken i skivor och lägg inuti fisken (eller ovanpå filéer). Salta och peppra.
- In mitt i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på fisk.
När fisken nästan är klar, ta ut och häll på grädde och avrunnen svamp.
- In i ugnen igen och låt såsen bli varm. Tillsätt ev lite mer salt i såsen.
Servera med kokt potatis
- Om du gör en hel regnbåge är det lättast att ta upp fisken och lägga på en tallrik bredvid för att rensa bort benen:)
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar