Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågsforell med knaperstekt bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Jag serverade forellen med pressad potatis och som sås använde jag "Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis". Det blev väldigt gott tillsammans, och idag serverade jag den med en enklare romsås och kokt vit sparris kanongott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och knaperstek baconenet och lägg det på hushållspapper så det mesta av fettet rinner bort.
  2. Skär fisken i lagom portionsbitar och gör ett par små snitt på skinnsidan. Krydda den med salt, svartpeppar och chiliflakes. Stek sedan fisken i smör med skinnsidan ner tills den är nästan helt färdig. Vänd den sedan en kort stund så att ovansidan får lite färg. Ös fisken då och då.
  3. Lägg upp på tallrik eller serveringsfat. Strö över bacon, hackad dill och tunna skivor citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.