Denna kaka är underbart god det är lite pyssel men det är den värd.
Instruktioner
- Börja med att vispa ägg och strösocker poröst. Häll sedan i avsvalnat smält smör/margarin och rör om.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och häll sedan ner blandningen i smeten och rör om, tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
- Ta en långpanna och klä den med bakplåtspapper och smöra och bröa den.
- Nu är det dags att fördela smeten i 3 delar och var och en smaksättes enligt ovan (vaniljsocker, kanel eller kakao).
- Nu skall långpannan få jobba i 3 svängar in i ugnen. Häll 1 av de 3 delarna i långpannan och grädda i 225 grader i ca 7 minuter. Fortsätt nu med de övriga 2 delarna likadant som del 1.
- Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
- Då var det dags att sätta ihop kakan:
Börja med chokladbotten, bred smörkräm över och sätt nu kanelbotten på smörkrämen. Bred smörkräm över kanelbotten och sedan så är det dags för vaniljbotten att sättas överst.
- Inför serveringen så kan man pudra florsocker över.
- Kakan kan frysas.
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar