Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågskaka

 
Skriv ut

Denna kaka är underbart god det är lite pyssel men det är den värd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att vispa ägg och strösocker poröst. Häll sedan i avsvalnat smält smör/margarin och rör om.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och häll sedan ner blandningen i smeten och rör om, tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Ta en långpanna och klä den med bakplåtspapper och smöra och bröa den.
  4. Nu är det dags att fördela smeten i 3 delar och var och en smaksättes enligt ovan (vaniljsocker, kanel eller kakao).
  5. Nu skall långpannan få jobba i 3 svängar in i ugnen. Häll 1 av de 3 delarna i långpannan och grädda i 225 grader i ca 7 minuter. Fortsätt nu med de övriga 2 delarna likadant som del 1.
  6. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.
  7. Då var det dags att sätta ihop kakan: Börja med chokladbotten, bred smörkräm över och sätt nu kanelbotten på smörkrämen. Bred smörkräm över kanelbotten och sedan så är det dags för vaniljbotten att sättas överst.
  8. Inför serveringen så kan man pudra florsocker över.
  9. Kakan kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.