Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner allt i äggblandningen och häll över hälften av smeten i en annan skål.
  3. Blanda ner kakao i ena smeten och vaniljsocker i den andra.
  4. Smörj och bröa två avlånga 1-liters formar. Häll smeten i varsin form och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30–40 minuter. Känn efter med baksticka om kakorna är färdiggräddade. Låt svalna i formarna.
  5. Rör ner florsocker och vaniljsocker i smöret och dela sedan smörkrämen på hälften. Blanda ner grön karamellfärg i den ena häften och röd i den andra.
  6. Dela kakorna i tre delar på längden så att du får tre ljusa skivor och tre bruna. Det går enklast om kakan är riktigt kall eller fått ligga i frysen en stund. Bred ut rosa smörkräm på den bruna underdelen och lägg på den ljusa mittbiten. Bred slutligen på grön smörkräm på den bruna överdelen och lägg överst. Lägg tillbaka i formen.
  7. Upprepa samma procedur, fast tvärtom, med de kakdelar som finns kvar och lägg i den andra formen. Frys in eller förvara i kylen tills servering. Det går lättare att skära kakan i skivor om kakan är lite kall, då flyter smörkrämen inte ut på kanterna. Eventuellt kan man innan servering glasera kakorna med en glasyr gjord på 2 dl florsocker och cirka 1 msk vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BeaTris 4 november 2010

    Ohh, tänk att det fanns ett recept på denna supergoda kaka. Min farmor gjorde den när jag var barn, många år sen jag åt den. Tänkte testa på eget sätt men nu har jag ett recept, Tack! Ska baka denna idag :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.