Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Regnbågslax i örtagårdssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Naturens gåvor i odlad form - lax från fiskodlingen och kryddgrönt från örtagården. Du kokar fisken i ett välkryddat spad och serverar den med en mild sås gjord på säsongens fina örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj fisken, men låt huvudet vara kvar. Gnid in fisken med salt, peppar och citron.
  2. Strö löken i en smord traktörpanna eller en hög, vid kastrull. Lägg i fisken och häll över vin och fiskbuljong. Täck med lock eller smörat papper och låt koka upp.
  3. Sätt in fisken i ugnen och låt den koka färdigt, ca 10 minuter. Ta upp fisken och lägg den på ett varmt serveringsfat. Ta av skinnet och håll fisken varm över en kastrull med kokande vatten.
  4. Sila fiskspadet i en kastrull och låt koka ihop till hälften. Rör ihop matfett och mjöl och klicka ner blandningen i kastrullen under vispning.
  5. Vispa samman grädde och äggulor och rör ner blandningen i såsen. Såsen kan få sjuda men inte koka. Blanda i kryddörterna, smaka av och häll såsen över fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.