Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Reidars apelsinvin

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 månad 1 vecka 5 dagar
Skriv ut

Det här minns jag som tämligen alkoholstarkt men faktiskt rätt gott. Har för mig att jag också använde detta som bas för egen glögg. Apelsinsmaken var ganska framträdande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Var noga med att tvätta frukten ordentligt. Klyfta, skiva och skala etc enligt ovan. Lös sockret i varmt vatten. Lös jästen i liten mängd vatten. Hjorthornssaltet minns jag inte hur jag gjorde med, men bäst att lösa det också i lite vatten.
  2. Blanda ihop allting i stor damejeanne eller jäshink för 20-25 liter. Låt stå 14 dgr, sila bort "grejset" Stå ytterligare 14 dagar, sila, tappa upp på flaskor. Låt stå 14 dagar till. Klart.
  3. Servera mkt kallt. Eller använd som bas för bål, eller glögg.

Kommentarer (1)

  • LaJefa 23 oktober 2008

    Detta ska helt klart testas!!! Ser jag fram emot...bara att vänta tills frukten e mogen...kommentar kommer efter testet. Mvh Tina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.