Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renfilé med amaronesås och parmesanmandelpuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festrätt med ljuvliga smakkombinationer! Rätten går bra att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta köttet ur kylen en stund innan tillagning så att det får temperera.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Krydda köttet och bryn det runt om i smör i en stekpanna på hög värme. Stek färdigt det i ugn tills innertemperaturen är ca 55 grader, då är det rosa. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
  4. Amaronesås: Fräs finhackad lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten, fond och russin. Koka ihop tills 1½-2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smörtärningarna klickvis. Smaka av med salt, eventuellt mer fond och eventuellt socker - det beror lite på hur syrligt vinet är.
  5. Mandelpuré: Skala potatisen och koka den mjuk. Hetta upp mjölken/grädden. Pressa potatisen och blanda med smör och mjölk/grädde. Kör hastigt med elvisp för att få en fin purékonsistens (inte för länge då blir den seg). Blanda i finriven parmesanost och smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Ragu: Skär spetskålen i grova bitar och tärna eller strimla fläsket. Fräs fläsket i smör så att det får en yta, blanda i kålen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med peppar.
  7. Servering: Skär köttet, gärna snett, lägg upp på tallrik med mandelpuré och ragu. Servera såsen bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.