En riktig festrätt med ljuvliga smakkombinationer!
Rätten går bra att förbereda.
Instruktioner
- Ta köttet ur kylen en stund innan tillagning så att det får temperera.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Krydda köttet och bryn det runt om i smör i en stekpanna på hög värme. Stek färdigt det i ugn tills innertemperaturen är ca 55 grader, då är det rosa. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp.
- Amaronesås:
Fräs finhackad lök och peppar i smör utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten, fond och russin. Koka ihop tills 1½-2 dl återstår. Sila såsen och vispa i smörtärningarna klickvis. Smaka av med salt, eventuellt mer fond och eventuellt socker - det beror lite på hur syrligt vinet är.
- Mandelpuré:
Skala potatisen och koka den mjuk. Hetta upp mjölken/grädden. Pressa potatisen och blanda med smör och mjölk/grädde. Kör hastigt med elvisp för att få en fin purékonsistens (inte för länge då blir den seg). Blanda i finriven parmesanost och smaka av med salt och vitpeppar.
- Ragu:
Skär spetskålen i grova bitar och tärna eller strimla fläsket. Fräs fläsket i smör så att det får en yta, blanda i kålen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med peppar.
- Servering:
Skär köttet, gärna snett, lägg upp på tallrik med mandelpuré och ragu. Servera såsen bredvid.
Publicerat den
18 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar