Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renfilé på kronärtskocksbotten med murkelstuvning

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktigt norrländsk middagsrätt till en festlig helg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna.
  2. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden. Tillsätt sedan murklorna och löken. Krydda med salt och peppar och lägg en stor klick stuvning ovanpå köttet samt ost. Gratinera i 225º tills det fått fin färg.
  3. Garnera på uppläggningsfatet med gröna ärter, tomat och gul paprika. Servera med gelé av rödvinbär, svartvinbär, rönn och äppelmynta. En fin färgklick till blir potatis Blå Kongo med sin blålila färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.