- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mammas recept på köttsoppa
Instruktioner
- Koka upp vatten och salt och lägg därefter i soppköttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1½ timme. Skumma gärna emellanåt.
- Dela soppgrönsaker och potatis i mindre bitar, lägg ner i buljongen och låt koka tills dessa är klara. Ta upp köttet, dela det i mindre bitar och ta bort benen. Lägg tillbaka köttet i grytan.
- Rör ihop smeten till klimpen. Klicka ner smeten i buljongen med en matsked och koka några minuter tills klimpen flyter upp.
- Servera med mjölk, bröd (gärna glödkaka) och ost.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inga som helst kryddor förutom salt? Ska det verkligen vara så? Det låter ju jättetråkigt.
Jag har i svartpeppar och extra kålrot, den blir bara godare och godare när man värmer den dagen efter.
Man måste ha renkött... Annars behövs mer kryddor.
Behövs fler kryddor. i övrigt bra recept.