Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renköttsoppa med klimp

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mammas recept på köttsoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt och lägg därefter i soppköttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1½ timme. Skumma gärna emellanåt.
  2. Dela soppgrönsaker och potatis i mindre bitar, lägg ner i buljongen och låt koka tills dessa är klara. Ta upp köttet, dela det i mindre bitar och ta bort benen. Lägg tillbaka köttet i grytan.
  3. Rör ihop smeten till klimpen. Klicka ner smeten i buljongen med en matsked och koka några minuter tills klimpen flyter upp.
  4. Servera med mjölk, bröd (gärna glödkaka) och ost.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • JonLug 30 januari 2013

    Inga som helst kryddor förutom salt? Ska det verkligen vara så? Det låter ju jättetråkigt.

  • egonsundling 19 februari 2013

    Jag har i svartpeppar och extra kålrot, den blir bara godare och godare när man värmer den dagen efter.

  • evamar 19 februari 2013

    Man måste ha renkött... Annars behövs mer kryddor.

  • chian 21 januari 2016

    Behövs fler kryddor. i övrigt bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.