De allra godaste från de norrländska myrarna på en tallrik - mört renkött, doftande enbär och härliga hjortron. Något alldeles extra att bjuda inbitna stadsbor eller utländska gäster på!
Instruktioner
- Skrapa köttet om det behövs och skär benfritt kött i skivor. Bryn matfettet i en stor stekpanna. Lägg i kotletterna och stek dem till fin färg på båda sidor, ca 6 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.
- Lägg lök, rosmarin och enbär i en stekpanna och fräs allt i någon minut på medelstark värme.
- Häll i gin och bränn av genom att sätta en brinnande tändsticka till stekpannan. Ha ett lock till hands och akta huvudet!
- Häll i grädden och koka såsen 4-5 minuter över stark värme så att den tjocknar och blir fyllig i smaken. Salta, mal lite vitpeppar över och smaka av väl. Såsen ska vara kraftig i smaken.
- Lägg i kotletterna och sjud dem 4-5 minuter så att de blir varma. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar, fördela såsen och garnera med hjortron och persilja.
- Servera med potatiskroketter och små broccoli- och blomkålsbuketter eller små ärtor.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Urgott. Tänker testa såsen till renskav också!