- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Jag serverade kokt mandelpotatis till samt Hjortronparfait á la Cattelin till dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °. Putsa sadeln och skär bort hinnorna. Krydda med salt o peppar och lägg grovt stötta enbär på ovansidan. Täck med fläskskivorna och stek i ugn ca 1 1/4 timme. Sätt stektermometern i den ena av filéerna från kort sidan. När den visar 77 ° är köttet färdigt.
- Såsen: vispa ner vetemjölet i skyn eller buljongen och späd med grädden. Smaksätt med kryddorna och rör sist ner gelén.
Nu sista gången jag gjorde denna rätt så hade jag potatismos till och det var också jättegott
Publicerat den
19 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott Gott. Härlig nyårsrätt med hasselbakspotatis och så "snodde" jag en viltsås efter ett Råddjurssadel recept här i Mat-klubben.