Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jag serverade kokt mandelpotatis till samt Hjortronparfait á la Cattelin till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °. Putsa sadeln och skär bort hinnorna. Krydda med salt o peppar och lägg grovt stötta enbär på ovansidan. Täck med fläskskivorna och stek i ugn ca 1 1/4 timme. Sätt stektermometern i den ena av filéerna från kort sidan. När den visar 77 ° är köttet färdigt.
  2. Såsen: vispa ner vetemjölet i skyn eller buljongen och späd med grädden. Smaksätt med kryddorna och rör sist ner gelén. Nu sista gången jag gjorde denna rätt så hade jag potatismos till och det var också jättegott

Kommentarer (1)

  • dolores 2 januari 2012

    Gott Gott. Härlig nyårsrätt med hasselbakspotatis och så "snodde" jag en viltsås efter ett Råddjurssadel recept här i Mat-klubben.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.