Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskav med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag har alltid gillat renskav och här är ett gott recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Strimla baconet.
  2. Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp. Låt baconet fräsa i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök och bacon.
  3. Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Smaka och känn om det behövs ytterligare salt. Oftast är baconet så salt att extra inte behövs.
  4. Krydda med vit- och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.