Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En familjefavorit sen många år tillbaka. Gör alltid succé. En rätt som går bra att förbereda och sen bara sätta in i ugnen. Det går bra att använda annan skav än ren. Servera med grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala potatis, skär i bitar och koka.
  3. Hacka löken fint. Klipp baconet i 4 delar. Stek bacon och lök tillsammans tills löken är glansig och bacon på gränsen till knaprig. Lägg på ett hushållspapper för att suga ut lite av fettet. Stek den otinade skavblocket utan smör i stekpanna. Vänd dem med jämna (ca halv minut) mellanrum och dra skavbitar med en gaffel på den stekta sidan. När all skav är stekt så lägg i bacon och lök fräset i pannan. Häll över grädde lite i taget. Skvätt över lite soja, mest för färgens skull inte så mycket för smaken. Peppra efter smak.
  4. Mos: Häll vattnet av den kokta potatisen och vispa med elvisp. Värm mjölk och smör i micron 1½ minut. Häll i moset lite i taget och vispa. Knäck i ägget. Salta och peppra. Vispa tills moset är fluffigt.
  5. Lägg moset efter kanten i en ugnssäker form. Häll renskaven i mitten av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca en kvart eller tills moset får gyllene toppar.

Kommentarer (1)

  • carimba 6 februari 2010

    tack för tipset, en enkel och fin variant för en norrlännkig...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.