Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskavspytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad pytt med renskav och rotsaker som smaksätts med pepparrot och lingonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morot, Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn i smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Rör då och då. Häll över i en stor form.
  3. Bryn renskav i stekpannan med smör. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpple och låt fräsa med.
  4. Blanda renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt. Krydda med salt och peppar.
  5. Strö över pepparrot strax före servering. Lingonsylt passar utmärkt även till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.