Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Renskötarpaj

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är recept är inspirerat av Riinas recept och är alltså en shepards pie med renskav. Men eftersom jag har tillfört lite själv tycker jag det kan stå som ett eget recept. Med mina tillägg blir det ingen smalmat precis men det blir godare. Det är gjort för tre fullvuxna personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form med olivolja och sätt på ugnen på 200 º. Hacka löken, skiva champinjonerna och krossa vitlöken. Lägg alltsammans i en het stekpanna med smör och olivolja och låt det svettas lite. Lägg över det på ett fat. I med renskavet och låt det fräsa tills nästan all vätskan har försvunnit.
  2. Finfördela renskavet i så små bitar som möjligt. Lägg i den stekta löken, vitlöken och champinjonerna. Rör om och häll över buljongen (1/3 msk fond, 1 dl grädde och 1 dl vatten), worcestershiresås, tabascon och tomatpurén. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt det koka på svag värme tills bara lite av vätskan är kvar, ca 15 min. Under tiden tillagas moset.
  3. Enligt rekommenderad mängd vatten per påse blir det ofta ett ganska fast mos. Späd med grädde och vatten så att moset blir slätt. Klicka i lite smör också. Rör i äggulorna och ca 1/3 av den rivna västerbottenosten. Tillsätt eventuellt ytterligare några droppar vatten. Moset bör vara som en tjock smet. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Fördela renskavsblandningen jämt i botten av den smorda formen. Smeta över moset och överst den sista 1/3 av osten. In i ugnen, 25 minuter eller tills det blivit lite gyllenbruna stråk över pajen.
  5. Servera med en sallad. Denna rätt kräver på något sätt också en kräm som efterrätt. Den enklaste är jordgubbskräm på tetrapak med röd mjölk till. Smaklig spis!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.