Överraska nära och kära med dessa möra revben. De är glaserade med en söt och kryddig marinad baserad på lönnsirap.
Instruktioner
- Skär löken i klyftor. Lägg revbenen i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Koka upp. Skumma sedan av och tillsätt svartpepparkorn och lök. Låt revbenen sjuda 45 minuter på svag värme. Låt dem svalna ordentligt, gärna i vattnet. Dela dem i bitar längs benen.
- Gör marinaden. Blanda lönnsirap, farinsocker, worcestershiresås, vitlök, paprikapulver, spiskummin, senap, kanel, salt och peppar i en stor skål. Blanda ordentligt.
- Lägg revbenen i skålen i omgångar. Gnid in dem med marinaden så att de täcks helt och hållet. Täck över och marinera minst en timma i kylen, men helst över natten.
- Sätt på grillen. När glödbädden är het, lägg revbenen på grillen, långt ifrån glöden. Spara marinaden. Grilla revbenen 15-20 minuter, vänd ofta. Pensla med marinaden då och då under tiden de grillas. Servera genast.
- Ge revbenen asiatisk smak genom att byta ut worcestershiresåsen, senapen och kryddorna mot ½ tsk kinesiska fem kryddor och 2 tsk riven ingefära.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar