En alltid lika omtyckt klassiker; kryddiga revben som serveras med en underbart mjuk vitkålsgryta.
Instruktioner
- Dela revbenen i 8 delar. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med aluminiumfolie.
- Glasering: Blanda ihop tomatpuré, honung, olja, salt, peppar och kajennpeppar. Pensla revbenen runt om med blandningen och lägg dem på en bakplåt. Ställ in plåten i varm ugn och stek i 45 minuter. Vänd revbenen efter 20 minuter.
- Vitkålsgryta: Ansa vitkålen och skär den i fjärdedelar. Ta bort stjälkfästet. Strimla vitkålen fint. Skölj av och låt den rinna av väl.
- Skär baconet i strimlor och bryn på svag värme i en stekpanna. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med baconet. Tillsätt den strimlade vitlöken. Krydda med salt och peppar. Täck över med lock och låt det brynas på medelvärme i 10 minuter.
- Tillsätt ölen till vitkålen. Blanda ner crème fraiche och låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott recept. Kommer att skippa creme fraichen nästa gång då jag tyckte det var godare innan de tillsattes men det var ändå en smakupplevelse.
Mängdangivelsen "1 vitkålshuvud" gör denna rätten lite svår att få rätt. Jag tog det minsta vitkålshuvudet affären hade att erbjuda och lyckades ändå bara få i halva trots att jag använde en stekgryta istället för en stekpanna. Mängden av de övriga ingridienserna blir väldigt svåra att avgöra så att man får den tilltänkta smaken om man inte vet hur mycket kål det ska vara. Låter kanske lite väl negativ men tyckte det var viktigt att påpeka, i övrigt är det en intressant maträtt.