Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll med apelsin- och plommonchutney

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En variant av spjäll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chutney: Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. Mixa grovt i matberedare, smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta nötterna till chutneyn i het panna under passning, rör ner dem och aprikoserna.
  3. Sätt ugnen på 175°. Skrapa ev benen på spjället. Bryn spjällbitarna runt om i smör. Salta, peppra och lägg över dem i en långpanna. Stek dem i ugnen 40 min och pensla köttet emellanåt med chutney.
  4. Skala och klyv eller fyrdela morötter, palsternackor och lök. Vänd dem i olivolja, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Höj ugnsvärmen till 200°. Rosta rotsakerna bredvid spjället ca 30 min.
  5. Servera pjället med rotsakerna och den varma chutneyn garnerad med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.