Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll tunna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta mjälla och smakrika

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Skär bort ev. hinnor från benen. Skär mitt i köttet mellan varje revben och lägg dem styckvis i en långpanna med höga kanter. Blir det trångt, fördela benen och såsen i 2 långpannor. 3. Skala ingefäran och skär i bitar. Skala vitlöken och skär i grova bitar. Mixa detta i en matberedare tillsammans med sesamoljan. Tillsätt soja, sweet chilisås och sirap. Blanda väl. 4. Häll marinaden över de delade spjällen. Tillaga mitt i ugnen i c:a 45 minuter. Ös då och då och vänd spjällen efter 30 minuter.Låt stå inne i 100 grader c:a 1 timme. 5. Garnera med sesamfrön och hackad salladslök. Perfekt plockmat men passar också som huvudrått.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.