Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rhubarb fool

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel, snygg och ljuvligt god sommardessert. Med inspiration av en engelsk dessert improviserade jag fram det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och skär rabarbern i bitar, lägg i tjockbottnad kastrull och häll på vattnet. Koka på medelvärme tills bitarna kokat sönder helt. Rör ner socker och rör tills det löser sig. Mixa med stavmixer tills det är en slät kräm. Rör ner några droppar röd karamellfärg om det inte är tillräckligt rosa. Låt kallna helt. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner vaniljsocker och eventuellt florsockret. Varva i snygga glas. Pudra lite kanel på toppen och dekorera med två citromelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.