Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ribbestek

Ribbestek är en populär rätt som serveras på julborden i Danmark. Det är en fläskstek där man låtit benet och svålen sitta kvar, så även vid tillagning. Svålen snittas med djupa skåror så att safterna riktigt tränger in i köttet. I ugnen blir den knaperstekt och ger en underbar smak och saftighet till rätten. Ribbesteken tar sin lilla tid i ugnen, men är väl värd att vänta på. Och under tiden kan du passa på att stöka undan julbestyren samt förbereda tillbehören. Prova att göra underbart god brynt brysselkål till din ribbestek eller servera ribbesteken på traditionellt vis med rödkål.


Sätt på ugnen på 250 grader. Skär genom svålen ner till fläsket. Lägg steken i en form med svålen neråt. Häll på vatten så att det täcker svålen. Låt den stå i ugnen i ca 20 minuter. Ta...

1 h 40 min
4
2

Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvi...

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.