- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Saftig stek med knaprig svål.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 250 grader.
- Skär genom svålen ner till fläsket.
- Lägg steken i en form med svålen neråt.
- Häll på vatten så att det täcker svålen.
- Låt den stå i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut steken och vänd på den, gnid in svålen med flingsalt och lägg i dom skalade och skivade morötterna och låt den stå ytterligare 30 minuter.
- Efter detta så sänker du värmen till 150 grader och låt steken stå ytterligare 45 minuter.
Ta upp steken och lägg på ett serveringsfat och lägg morötterna runt steken.
- Häll över skyn till en gryta och låt stå en stund så att fettet lägger sig överst och ta sedan bort fettet med hjälp utav en sked.
Häll i grädden och lägg i buljongtärningen och låt koka upp.Smaksätt med kryddor efter egen smak.
- Servera med kokt potatis och rödkål.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Roligt med en ny sås (för mig), passade jättefint med lite dragon. Jag tillsatte även lite honung - mums!
Tack för tipset, det testar jag idag :)