Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ribbestek med knaprig svål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Saftig stek med knaprig svål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Skär genom svålen ner till fläsket.
  3. Lägg steken i en form med svålen neråt.
  4. Häll på vatten så att det täcker svålen.
  5. Låt den stå i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Ta ut steken och vänd på den, gnid in svålen med flingsalt och lägg i dom skalade och skivade morötterna och låt den stå ytterligare 30 minuter.
  7. Efter detta så sänker du värmen till 150 grader och låt steken stå ytterligare 45 minuter. Ta upp steken och lägg på ett serveringsfat och lägg morötterna runt steken.
  8. Häll över skyn till en gryta och låt stå en stund så att fettet lägger sig överst och ta sedan bort fettet med hjälp utav en sked. Häll i grädden och lägg i buljongtärningen och låt koka upp.Smaksätt med kryddor efter egen smak.
  9. Servera med kokt potatis och rödkål.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • skrotnissessyster 27 augusti 2011

    Jättegott! Roligt med en ny sås (för mig), passade jättefint med lite dragon. Jag tillsatte även lite honung - mums!

  • dianah 13 augusti 2013

    Tack för tipset, det testar jag idag :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.