Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rice krispies-kaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Krispigt, chokladigt och kolasegt. Det kan inte bli godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper som är lika stort som botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg det i botten och smörj kanterna.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör det till en jämn kräm. Vispa i äggen, ett i taget, till en slät och blank smet. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lossa kakan från formen genom att dra en kniv runt kanten. Låt kakan kallna.
  3. Topping: Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad. Vänd ner Rice krispies i smeten. Täck kakan med toppingen, tryck till om det behövs för att den ska fästa. Ställ kakan svalt och låt toppingen stelna.
  4. Pudra kakan med florsocker vid servering och garnera gärna med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.