Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rice Krispies-tårta Rice Krispies-tårta
Skriv ut

En alldeles underbart god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängottnar: Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker ca 10 min. Rör sedan försiktigt ned Rice Krispies. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 125° längst ned i ugnen, ca 1½ timme.
  2. Smörkräm: Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka till en jämn och tjock smet(tar bara några minuter). Rör hela tiden. Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockret. Rör sedan ned smöret klickvis.
  3. Dela marängbottnen i två halvor. Bred ut smörkrämen på den ena botten. Lägg den andra halvan ovanpå och täck med vispad grädde. Garnera med jordgubbar, hallon eller nåt annat gott.

Liknande recept

Kommentarer (35)

  • aals 18 juni 2009

    Underbart god tårta. Gör succé överallt.

  • Kedocas 24 juni 2009

    Suverän tårta. Lätt att göra och smakar supergott! De flesta på vår midsommarfest tog både en och två gånger extra.

  • zaranda 10 januari 2010

    Super god då jag åt den hos en kompis. Hon satte krossad daim på smörkrämen! Mums...:-D

  • hillelott 22 januari 2010

    Jättegod tårta. Alla åt med god aptit, även de som i vanliga fall inte äter tårta.

  • monfo 12 februari 2010

    Säger bara: MUMS! Sexåringen bestämde genast att han skulle ha denna tårtan på sin födelsedag:-)

  • cykelida 1 mars 2010

    Jättegod och bra tårta uppskattad av alla. Känns inte lika tung och mäktig som andra tårtor.

  • asasofie 18 maj 2010

    En mycket god tårta,många på mitt kalas ville ha receptet på en gång!

  • Ninni84 1 juni 2010

    Supergod!!!klar 5:a

  • solvik207 20 juli 2010

    Hej! Helt suverän tårta. Tur att jag gjorde en dubbel sats för allt gick åt! /solvik

  • Marrija 24 augusti 2010

    Jättegod tårta vi var skeptiska i början, trodde den skulle bli alldeles för söt och slibbig. men den var hur god som helst. Min 5 årige brorsson som aldrig gillar tårta sa att han tyckte om denna

  • TTJ 20 september 2010

    Jättegod tårta! Rev lite mörk choklad över istället för jordgubbar nu på hösten. Ger absolut en 5:a i betyg!

  • Okänd 26 september 2010

    Supergod tårta. Alla i familjen gillar den här tårtan. Och det bästa av allt är att den är så enkel att göra. Absolut högsta betyg.

  • MammaIrene 30 september 2010

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • mammamus 9 oktober 2010

    kan man göra bottnarna dagen innan?

  • azvard 9 oktober 2010

    Jag har gjort bottnarna dagen innan, går alldeles utmärkt. Tänk bara på att det är maräng så du inte plastar in dom.

  • tessegosing 27 november 2010

    Helt underbar tårta. Bjuder på den lite då och då bara för att krämen blir helt fantastisk.

  • MarinaJohanzon 28 februari 2011

    Gjorde denna tårta nu när min dotter fyllde 17 år. Slukades med förtjusning av alla gäster som gärna tog mer än en bit av den! Högsta betyg på en underbart god och lättgjord tårta!

  • mirre43 19 maj 2011

    Den är supergod, för att förenkla den när du har brådis brukar jag göra följande, vispa 3dl grädde blanda i 1/2 burk lemon curd bredpå o garnera med jordgubbar o citron meliss supergott

  • angelic 30 juni 2011

    Bästa tårtan, funkar hos alla. Stora som små ;) har till och med fått i uppdrag att göra några stycken till ett bröllop. Funkar alltså alltid.

  • johanniee 12 juli 2011

    Ska testa denna till mitt kalas på lördag. Hur många räcker den till? Om man räknar en stor bit till varje? Tacksam för snabbt svar! :)

  • MrsHmm 18 augusti 2011

    Någon som kan svara på hur många personer man kan räkna per tårta? Sådär ungefär i allafall...

  • Forsen 20 mars 2012

    Fullpoängare! Mycket god och uppskattad, gjorde den när äldsta grabben fyllde 20 och den gillades av alla. Lade till extra bär i mellanlagret, direkt på smörkrämen, gott med syrliga hallon till den söta marängen.

  • Sibba16 17 maj 2012

    Supergod tårta! Verkligen värd att göra :) Det är gott att smula över lite choklad istället för jordgubbar ;)

  • annsofiem 26 maj 2012

    Smörj bakplåtspappret innan ni breder ut smeten om ni inte vill att marängbotten ska fastna och gå sönder!!!!!!!!!!!!!

  • Helena0 17 juni 2012

    Vilken tårta! nästa gång blir det dubblet så mycket så inte gästerna slåss om tårtfatet :) Hade skivade jordgubbar på smörkärmen också.

  • bjuranna 23 juni 2012

    Supergod!! Hade jordgubbar på. Hade inget problem med att marängen fastnade på bakplåtspapperet. Perfekt sommartårta! :-)

  • zozo26 18 juli 2012

    bästa sommar efterrätt.. lätt och gott :)

  • MiaPersson1 3 september 2012

    Ska göra denna tårta till dop, till 45 personer. Hur många plåtar kan tänkas behövas då??

  • ah 10 februari 2013

    supersmaskig

  • Linnea_Backelund 13 juli 2013

    Värdelöst recept.

  • azvard 23 augusti 2013

    Linnea_Backelund:. Värdelös? På vilket sätt då?

  • azvard 23 augusti 2013

    Linnea_Backelund: Värdelöst? På vilket sätt då?

  • Miaria 16 april 2014

    Detta är ett så enkelt o mycket gott recept. Det vill mycke till att misslyckas.

  • husmusen88 27 augusti 2014

    Jättelätt att göra, fick dock ta ett extra ägg för att min ugn är större antar jag. Mormor gör alltid den här, mums!

  • Ann1Ksen 9 november 2014

    Jättegod än en gång. Men denna gång minskade jag på sockret i marängen. Jag dubblade satsen och gjorde två bottnar och dubbel sats kräm. Tog också i rivet skal från två citroner, och saften från en. La ihop den med krämen mellan och ovanpå vispad grädde, färska hallon och blåbär. Det räckte till 16 personer. JÄTTEGOTT!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.