Smält ihop smör och choklad över vattenbad eller i mikro Rör i socker. Låt svalna i 10 minuter.
Vispa smör blandningen i 3 minuter (med en elvisp). Tillsätt ett ägg i taget och vispa i 30 sek innan nästa tillsätts. Sikta i mjöl, kakao, bakpulver och en nypa salt och vispa bara tills allt blandats ihop.
Fyll formarna till 3/4 delar och grädda i 175 gr ca 25 min (eller 12-15 min om det är mini cupcakes), tills tandpetaren som du sticker i mitten utav cupcaken kommer ut torr.
Ganache:
Värm grädden tills den nästan kokar. Lägg chokladen i en skål och häll över den varma grädden, rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna i kylskåpet (viktigt).
Vispa sedan upp ganachen till en mjuk men ändå fast konsistens (vispa ej för mycket annars blir det grynigt). Spritsa eller bred över ganachen på cupcaken.
Shit vad fina, blir verkligen sugen på att baka dem!
elodd00112 februari 2009
Ska verkligen pröva att baka dom :) , men jag undrar bara vilken temperatur på ugnen ska det vara?
elodd00116 februari 2009
Dom var jättegoda : D, dom var lagom söta och kladdiga, och marabou ganachen var pricken över i:et ; )
Linn9519 juli 2009
måste verkligen prova dom! :)
s-rosell13 oktober 2009
helt underbara :)
Frostiing12 februari 2010
Gud, jag måste bara pröva dem. Ser så GOTT ut!!!!
eva_jonte29 november 2010
Mums så goda dessa var :-))
emmaharaldson9 april 2011
Älskades av alla, dvs, vänner, familj och jobbarkompisar! Underbart god "kräm" :)
Yozzan19 juni 2011
Himelskt goda!
Jilliii19 augusti 2011
När blandar man i den smälta chokladen?
Jzetterberg20 januari 2012
Svårt att göra frostingen med laktosfri grädde, den blev snabbt grynig och inte speciellt fast. Annars mycket GOTT!!
gertluddpowwel24 juni 2012
Jättegoda! Jag som normalt sätt inte ens gillar cupcakes! Gjorde dem med mörk choklad och en egen frosting. Saftiga och smakrika!
Tessan2829 juli 2012
Dom var kanongoda!! Men vill veta vad jag gör för fel när krämen man har på blir för lös, spelar ingen roll hur länge jag vispade!? Snälla hjälp!
godis725 oktober 2012
Har du varmluft eller ej, o vilken storlek på formarna?
niionstjej20 november 2012
Tessan28:
Grädden och chokladen som du ska ha uppe på ska stå i kylskåpet minst 6 timmar, så jag brukar göra det dagen före. Kanske det funkar bättre för dig?
Cornelia12316 januari 2013
Utsökta
Cornelia12317 januari 2013
Helt underbara har aldrig smakat något godare
helenapersmark19 mars 2013
Såå goda!!
NergOo28 juli 2013
En av det godaste, min kille åt upp nästan alla på en dag! helt underbart! :)
wow de ser så fina ut jag som blir så sugen nu
Shit vad fina, blir verkligen sugen på att baka dem!
Ska verkligen pröva att baka dom :) , men jag undrar bara vilken temperatur på ugnen ska det vara?
Dom var jättegoda : D, dom var lagom söta och kladdiga, och marabou ganachen var pricken över i:et ; )
måste verkligen prova dom! :)
helt underbara :)
Gud, jag måste bara pröva dem. Ser så GOTT ut!!!!
Mums så goda dessa var :-))
Älskades av alla, dvs, vänner, familj och jobbarkompisar! Underbart god "kräm" :)
Himelskt goda!
När blandar man i den smälta chokladen?
Svårt att göra frostingen med laktosfri grädde, den blev snabbt grynig och inte speciellt fast. Annars mycket GOTT!!
Jättegoda! Jag som normalt sätt inte ens gillar cupcakes! Gjorde dem med mörk choklad och en egen frosting. Saftiga och smakrika!
Dom var kanongoda!! Men vill veta vad jag gör för fel när krämen man har på blir för lös, spelar ingen roll hur länge jag vispade!? Snälla hjälp!
Har du varmluft eller ej, o vilken storlek på formarna?
Tessan28: Grädden och chokladen som du ska ha uppe på ska stå i kylskåpet minst 6 timmar, så jag brukar göra det dagen före. Kanske det funkar bättre för dig?
Utsökta
Helt underbara har aldrig smakat något godare
Såå goda!!
En av det godaste, min kille åt upp nästan alla på en dag! helt underbart! :)