Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricotta- och spenatfyllda kycklingfiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta trollades ihop förra söndagen. Litet pyssel, men väl värt det lilla besväret ....fantastiskt gott =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör ett snitt i varje kycklingfilé med en vass kniv, salta och peppra runt om. Strimla hälften av spenaten, finhacka vitlöken och blanda med spenat och vitlök med ricottaosten. Salta och peppra med hälften av kryddorna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Fyll kycklingfiléerna med hälften av osten och fäst ihop med tandpetare. Salta och peppra filéerna runt om med resterande kryddor.
  3. Bryn dem i en stekpanna och lägg över dem i en ugnssäker form.
  4. Skiva champinjonerna. Fräs champinjoner, vitlök och resten av spenaten hastigt i olivolja. Häll över det i formen. Koka ihop crème fraiche, vatten och hönsbuljong. Häll det över spenat och champinjoner och fördela resterande ostfyllning över filéerna.
  5. Stek mitt i ugnen 15 min. Sätt på grillelementet och gratinera ca 3 min eller tills de fått lite färg, passa noga mot slutet. Plocka bort tandpetarna och servera.
  6. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.