Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottabiffar med morotspuré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämiga, smakrika biffar med en len puré på morot och palsternacka. Nyttigt, gott och vegetariskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morot och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av. Mixa morötter, palsternacka och smör till en slät puré med mixerstav eller i en mixer. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Finriv parmesanosten. Blanda parmesan, gräslök, ricotta, 2½ msk mjöl och äggula. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd i det i ostsmeten.
  3. Häll 2 dl mjöl på en tallrik. Lägg ca ½ dl röra på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna. Stek biffarna i olja ca 3 minuter per sida.
  4. Servera biffarna med morotspuré och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.