Passar perfekt till pasta eller kött som tillbehör. Inte det nyttigaste kanske men mycket gott
Instruktioner
- 1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
- 2. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål.
- 3. Forma sexton bollar med händerna och lägg dem på ett fat.
- 4. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.
- 5. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av två skedar över bollen till fatet med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runtom. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
- 6. Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
- 7. Strö över persilja och servera direkt.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar