Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottabollar

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Passar perfekt till pasta eller kött som tillbehör. Inte det nyttigaste kanske men mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
  2. 2. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål.
  3. 3. Forma sexton bollar med händerna och lägg dem på ett fat.
  4. 4. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.
  5. 5. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av två skedar över bollen till fatet med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runtom. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
  6. 6. Stek ricottabollarna i smör eller olivolja i en stekpanna. Skaka pannan försiktigt då och då och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
  7. 7. Strö över persilja och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.