Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottadessert med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga desserten med jordgubbar, ricotta, yoghurt och honung toppas med en söt karamell.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jordgubbarna med vinet eller apelsinsaften och ställ åt sidan 10 minuter.
  2. Blanda yoghurt, ricotta och honung i en skål och vispa ihop till en luftig smet. Portionera upp jordgubbarna i fyra värmetåliga glas och portionera upp ricottakrämen ovanpå. Kyl i 30 minuter.
  3. Lägg sockret i en liten kastrull, tillsätt 1 dl vatten och blanda väl. Koka upp på låg värme tills sockret har smält. När sockerlagen har börjat koka, låt sjuda cirka 10 minuter utan att röra om tills karamellen är gyllene och har börjat tjockna.
  4. Portionera snabbt upp karamellen i glasen. Låt stå 2-3 minuter tills karamellen har stelnat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.