Cannelloni fylld med nötig ricottaost, spenat och apelsin är utmärkt festmat. Du kan förbereda i god tid och förvara i kylen så att du har tid för gästerna.
Instruktioner
- Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i spenaten och stek den på svag värme. Tillsätt salt, rivet apelsinskal och apelsinjuice. Låt svalna.
- Riv parmesanosten fint. Blanda parmesan, spenat, ricotta och äggulor i en skål.
- Gör tomatsåsen. Hetta upp smör eller olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, salvia, salt, socker och tomatpuré. Låt puttra cirka fem minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka cannellonin enligt anvisningarna på paketet. Fyll en spritspåse eller dubbel plastpåse med ost- och spenatsmeten och tryck in smeten i cannellonirören.
- Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg cannellonirören i formen och skeda över tomatsåsen. Gratinera i ugnen cirka 30 minuter. Servera med riven parmesanost och lite olivolja.
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar