Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottakaka med pinjenötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en kaka som för tankarna till Italien. Den är krämig och lite mer vuxen i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russinen i konjak och låt dem gärna stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och riv skalet med ett rivjärn. Separera äggulor och äggvitor. Rör samman, vispa inte, ricotta, äggulor och citronskal.
  3. Rör ner socker, pinjenötter och mjöl i ricottablandningen. Blanda väl.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i ricottasmeten.
  5. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
  6. Grädda ca 40 minuter. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Sikta över lite florsocker före servering.
  7. Istället för ricottaost kan du använda kesella, 10 %. Tillsätt i så fall ytterligare 1 msk vetemjöl. Du kan även byta russinen mot hackade torkade aprikoser. Följ för övrigt grundreceptet ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.