En dessert som är mycket snabb att tillaga. Mango och ricotta är en sensationell smakkombination. Konsistensen är len och mjuk.
Instruktioner
- Dela två mangofrukter på mitten och gröp ur fruktköttet. Lägg mangons fruktkött i en mixer och mixa till en puré.
- Vispa grädden hårt. Blanda ricottaosten och vispgrädden till en jämn smet. Smaka av med honung och blanda smeten till den konsistens och sötma som önskas.
- Rör ner mangopurén och blanda väl.
- Portionera upp ricotta- och mangokrämen i portionsglas. Tärna fruktköttet av den återstående mangon och lägg ett par tärningar ovanpå varje portion.
- Halvera kexen om de är stora. Garnera varje portion med kexen. Servera genast.
- Ricotta- och mangoblandningen kan förberedas men portionera inte upp den i glasen förrän precis innan servering. Osten kan vätska sig om den får stå för länge.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar