Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottakräm med mango

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En dessert som är mycket snabb att tillaga. Mango och ricotta är en sensationell smakkombination. Konsistensen är len och mjuk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela två mangofrukter på mitten och gröp ur fruktköttet. Lägg mangons fruktkött i en mixer och mixa till en puré.
  2. Vispa grädden hårt. Blanda ricottaosten och vispgrädden till en jämn smet. Smaka av med honung och blanda smeten till den konsistens och sötma som önskas.
  3. Rör ner mangopurén och blanda väl.
  4. Portionera upp ricotta- och mangokrämen i portionsglas. Tärna fruktköttet av den återstående mangon och lägg ett par tärningar ovanpå varje portion.
  5. Halvera kexen om de är stora. Garnera varje portion med kexen. Servera genast.
  6. Ricotta- och mangoblandningen kan förberedas men portionera inte upp den i glasen förrän precis innan servering. Osten kan vätska sig om den får stå för länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.