- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 4 timmar 13 minuter
Skriv ut
En mild och krämig paj som kan göras helt färdig och försvaras i kylen fram till servering . Komplettera gärna med krispiga salladsblad på uppläggningsfatet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop mjöl, ströbröd, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i bottnen på en form med löstagbar kant ca 24 cm diameter. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Ta ut och låt kallna.
- Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa basilikan (spara några blad till garnering) med vitlök, parmesan, 1½ dl grädde, ricotta, salt, chili och olja.
- Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ut vattnet. Och låt dem smälta i grädden. Låt svalna. Rör ner blandningen i den gröna fyllningen.
- Häll smeten i formen och ställ den kallt 3-4 timmar.
- Halvera tomaterna och gröp ut kärnorna. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem på pajen. Strö över oregano och de sparade basilikabladen.
Publicerat den
1 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Såhär ser pajen ut när den är såsom klar:)
Har gjort denna goda paj så många gånger och den är lika uppskattad varje gång!