Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riddarbageriets pepparkakor

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Enligt hörsägen och kommentarer på forumet är dessa pepparkakor oslagbara.. Tänker testa dem i år och sparar dem därför här i receptbanken för jag hittar inte att de redan finns. De flesta recept har ju ljus sirap medan detta har mörk sirap och jag antar att namnet Riddarbageriet är det varumärke man går efter när man söker och jag hittar då bara ett surdegsbröd ;) 2010-12-04 Nu har jag testat :) Klar femma från mig om jag hade kunnat lämna omdöme, kanske aningens mer kryddor i nästa sats men smaken är ju som bekant olika.. Pomeransen var jättegod att ha i och degen var lättbakad!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Använder du hela kryddor, mixar du dem först och tillsätter sedan rätt mängd. Dela degen i 2 bitar, rulla ihop och platta till. Stoppa dem i varsin plastpåse, knyt ihop och låt dem ligga i kylen minst en vecka, gärna två. Ta ut en påse i taget och knåda degen smidig. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut och lägg på bakplåtspapper. Baka av tills pepparkakorna fått ordentlig färg.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • mosterSara 17 november 2011

    Jag måste bara fråga: ska degen verkligen ligga i kylen 1-2 veckor? Inte 1-2 dygn? Mvh, Sara.

  • soccermum 20 november 2011

    Japp, det stod så i originalreceptet och jag gjorde som det stod :) Har dock inte provat att bara låta degen vila ett dygn som man gör med de flesta andra pepparkaksdegar så jagvet inte om det går lika bra.. ;)

  • mini08 1 december 2011

    Jag har min i kylen på lagring :-) I övermorgon har det gått två veckor så då blir det bak. Det ska bli spännande att se om de når upp till mina favoriter från Nyåkers.

  • Bilbo3 12 december 2011

    Hoppas p-kakorna blev bra. Har just gjort en gudomligt god sats som får vila i 1½vecka ...tog 1 + ½ av alla kryddor som anges som tsk och msk. Vågar man kan man ju ta 2 tsk eller msk av varje krydda för en mer vuxen smak. Ser verkligen fram emot resultatet.

  • LinaWedin 22 december 2011

    Såååå goda peppisar har provat flera olika recept genom åren men inget har vart ens i närheten så goda som dessa.Kommer inte att prova något annat recept till nästa år det är en sak som är säkert:) Lättbakade var dom också en klar 5 poängare!

  • SaraSandberg 7 december 2012

    Jag gjorde pepparkaksdeg själv för första gången och använde detta recept. Det blev jättebra. Alla som har smakat har tyck att de varit jättegoda. Jag lät degen vila i en vecka och det räckte.

  • soccermum 22 december 2012

    Vad bra att det räckte med en vecka :) Jag provade också i år att bara vänta en vecka men degen bara "flikade" sig och små små bitar reste sig upp och fastnade på kaveln.. Men efter en vecka till i kylen var den perfekt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.