Bakas i långpanna. Mörk botten med kokosglasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt. Bred ut i en långpanna.
- Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på)
Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt. Rör i kokos i glasyren.
- Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan. Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg. Skär kakan i bitar.
Publicerat den
23 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Bodil! Det är bara jag som tittar in och tackar för receptet på Riddarkaka. Du har så rätt när du skriver att det nästan är som godis. Allt har en rykande åtgång,så ett högt betyg måste ges! Du får 5 stjärnor av mig! Ha det bra Hälsningar Birgitta
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Du har nog glömt den också. /Anneli
mycke bra recept men är man inte jättenoga med att läsa receptet kan man som jag, missa att glasyren bara ska gräddas 10 min. jag läste 15-20 minuter för kakan och när jag sen gick tillbaka till datorn för att se hur länge glasyren skulle gräddas, såg jag nästa "tid" . jag missade alltså att tiden för att grädda kakan är skrivet två gånger. min kaka vart väldigt brun men god ändå!