Av den rektangulära tårtbottnen går det lätt att skära ut borggård och torn till borgen. I stället för att dela och fylla tårtan med bär eller sylt har vi lagt frysta bär direkt i kaksmeten. Törnrosahäcken runt borgen är gjord på kristyr och tornen är glasstrutar.
Instruktioner
- Smörj och bröa en liten långpanna ca 20 x 30 cm. Sätt ugnen på 175°.
- Vispa samman rumsvarmt smör och socker till en smidig smet. Rör ner pressad apelsin. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa kraftigt mellan varje ägg.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Vänd försiktigt ner bären. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda 50-55 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt kakan svalna i formen en stund innan den stjälps upp och får svalna helt.
- Till kristyren blanda florsocker, äggvita och ättiksprit. Den senare gör att kristyren stelnar snabbt. Färga med grön karamellfärg. Fyll en plastpåse med kristyr och gör ett nålfint hål i ena hörnet. Spritsa på smörpapper ut själva häcken. Strö över små blommor. Låt kristyren stelna.
- Ställ kakan på en bricka och skär ut en borggård mitt i kakan. Använd det utskurna att bygga upp fyra torn.
- Doppa glasstrutarna i smält blockchoklad och strö på strössel.
- Vispa grädden tjock och bred den över hela borgen. Ställ strutar som torn i varje hörn. Sätt dit törnrosahäcken. Kavla ut lite mandelmassa och skär ut till en dörr.
- I vallgraven runt om borgen kan man sedan lägga ut guld- och silverpengar, grodor, krokodiler och annat godis.
Publicerat den
6 november 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det skulle vara bra med en bild så vi fantasilösa förstår också :)