Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riddartårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Av den rektangulära tårtbottnen går det lätt att skära ut borggård och torn till borgen. I stället för att dela och fylla tårtan med bär eller sylt har vi lagt frysta bär direkt i kaksmeten. Törnrosahäcken runt borgen är gjord på kristyr och tornen är glasstrutar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en liten långpanna ca 20 x 30 cm. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa samman rumsvarmt smör och socker till en smidig smet. Rör ner pressad apelsin. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa kraftigt mellan varje ägg.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Vänd försiktigt ner bären. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda 50-55 minuter i nedre delen av ugnen.
  4. Låt kakan svalna i formen en stund innan den stjälps upp och får svalna helt.
  5. Till kristyren blanda florsocker, äggvita och ättiksprit. Den senare gör att kristyren stelnar snabbt. Färga med grön karamellfärg. Fyll en plastpåse med kristyr och gör ett nålfint hål i ena hörnet. Spritsa på smörpapper ut själva häcken. Strö över små blommor. Låt kristyren stelna.
  6. Ställ kakan på en bricka och skär ut en borggård mitt i kakan. Använd det utskurna att bygga upp fyra torn.
  7. Doppa glasstrutarna i smält blockchoklad och strö på strössel.
  8. Vispa grädden tjock och bred den över hela borgen. Ställ strutar som torn i varje hörn. Sätt dit törnrosahäcken. Kavla ut lite mandelmassa och skär ut till en dörr.
  9. I vallgraven runt om borgen kan man sedan lägga ut guld- och silverpengar, grodor, krokodiler och annat godis.

Kommentarer (1)

  • annicasj 27 juni 2011

    Det skulle vara bra med en bild så vi fantasilösa förstår också :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.