Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riesenkladdaka

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Seg och härligt kladdig är denna kladdkaka som är gjorda på Riesenkolor. Något mildare i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär riesenkolorna i mindre bitar. Smält smöret. Smält kolorna i det varma smöret. Rör om i emellanåt så de smälter.
  3. Rör ihop ägg och socker. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
  4. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
  5. Häll i chokladsmeten. Grädda i 14 min.
  6. Servera kakan riktigt kall. Låt den gärna stå i kylen över natten så hinner kolan i mitten stelna ordentligt innan.
  7. Servera med grädde.

Kommentarer (4)

  • anluk 29 maj 2009

    Hade nog den inne i ugnen för länge, 12 min hade nog varit lagom i min ugn. Smaken var det inget fel på, men lite torr i mitt tycke...

  • grill 2 juni 2009

    Den var super god. En riktig kladdkaka där chokladen rann lite. Jag hade den inne i ugnen ca 16 min. Tack för receptet....

  • LHCTess 27 juni 2009

    VÄLDIGT god..jag hade 1 dl råsocker 1 dl strö socker i istället för farinsockret. Lite överbliven mörkchoklad hamna nere i smeten också. Mild i smaken men grymt god. Jag baka den i 2st aluminium formar, i 14 min i varmluftsugn.

  • Tehya 11 november 2009

    Den var lite som en vanlig chokladkaka, men jag ska prova att skippa bakpulvret nästa gång så kanske den blir kladdigare ^^ Annars god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.