- Serverar: 18 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gott!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sockret, sirapen och saltet.
- Blanda hjorthornssaltet med mjölsorterna och blanda ner i degen. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i ca 18 bitar som formas till runda bullar.
- Kavla ut bullarna till platta runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Nagga dem väl i slutet av kavlingen eller kavla med en kruskavel.
- Grädda brödkakorna i en torr het stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Stapla de nygräddade kakorna ovanpå varandra och låt svalna inlindade i bakduk
Publicerat den
1 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
För mig liknar de mer stompa.Karin