Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rieska-kakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sockret, sirapen och saltet.
  2. Blanda hjorthornssaltet med mjölsorterna och blanda ner i degen. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i ca 18 bitar som formas till runda bullar.
  4. Kavla ut bullarna till platta runda kakor, ca 15 cm i diameter. Nagga dem väl i slutet av kavlingen eller kavla med en kruskavel.
  5. Grädda brödkakorna i en torr het stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Stapla de nygräddade kakorna ovanpå varandra och låt svalna inlindade i bakduk

Kommentarer (1)

  • anjakari 8 januari 2011

    För mig liknar de mer stompa.Karin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.