Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rigatoni med rökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rigatonipasta som serveras ed en krämig vit sås med färsk dill, broccoli och rökt lax

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka broccolibuketterna 3-5 minuter tills de börjar mjukna men fortfarande är fasta. Låt dem rinna av väl och ställ åt sidan.
  2. Smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Vispa ihop till en tjock pasta och bryn 30 sekunder. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa till en jämn slät sås. Smaka av med vitpeppar. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan tills den är al dente, 10-12 minuter. Låt rinna av och häll tillbaka den i den varma kastrullen.
  4. Blanda ner broccoli, dill och lax i den vita såsen. Lägg upp pastan på tallrikar och portionera såsen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.