Fyra dagar kvar till internationella pastadagen! Äntligen är fredagen här. Avnjut kvällen med Rigatoni, salsiccia och pecorinoost, en mustig italiensk pastarätt perfekt för hösten!
Instruktioner
- Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan och koka Rigatonin enligt instruktionerna på paketet.
- Hetta upp en panna med olja, gröp ur salsiccian och stek den medan du mosar den med en sked eller gaffel.
- Hacka löken och låt den steka med i några minuter på medelhög värme, slå på vin och låt det koka upp.
- Häll i tomatsås och koka upp, smaka av med smör, salt och peppar.
- Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt strimlad basilika, 1-2 dl riven pecorino och lägg upp. Toppa med extra riven pecorino, nymalen svartpeppar och servera med en bit bröd.
Publicerat den
22 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar