Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyra dagar kvar till internationella pastadagen! Äntligen är fredagen här. Avnjut kvällen med Rigatoni, salsiccia och pecorinoost, en mustig italiensk pastarätt perfekt för hösten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan och koka Rigatonin enligt instruktionerna på paketet.
  2. Hetta upp en panna med olja, gröp ur salsiccian och stek den medan du mosar den med en sked eller gaffel.
  3. Hacka löken och låt den steka med i några minuter på medelhög värme, slå på vin och låt det koka upp.
  4. Häll i tomatsås och koka upp, smaka av med smör, salt och peppar.
  5. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt strimlad basilika, 1-2 dl riven pecorino och lägg upp. Toppa med extra riven pecorino, nymalen svartpeppar och servera med en bit bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.