Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rika riddare med äppelsalsa och kardemummagrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Barnsligt god efterrätt som har fått en vuxnare smak med chili och ingefära. Använd gärna vetebröd som är några dagar gammalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salsan: Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 cm stora. Kärna ur chilin och skär den i små bitar.
  2. Lägg äpple, ingefära, chili och råsocker i en kastrull. Koka ca 15 min tills äpplena är mjuka, tillsätt lite vatten om det behövs. Rör om ett par gånger under tiden. Vänd ner russinen och låt svalna.
  3. Riddarna: Vispa samman ägg och mjölk. Lägg brödskivorna i blandningen och låt ligga ett par minuter. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
  4. Vispa grädde och florsocker lätt och smaksätt med kardemumma.
  5. Servera riddarna nystekta med äppelsalsa och kardemummagrädde. Garnera ev med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.