Barnsligt god efterrätt som har fått en vuxnare smak med chili och ingefära.
Använd gärna vetebröd som är några dagar gammalt.
Instruktioner
- Salsan:
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 cm stora. Kärna ur chilin och skär den i små bitar.
- Lägg äpple, ingefära, chili och råsocker i en kastrull.
Koka ca 15 min tills äpplena är mjuka, tillsätt lite vatten om det behövs.
Rör om ett par gånger under tiden.
Vänd ner russinen och låt svalna.
- Riddarna:
Vispa samman ägg och mjölk.
Lägg brödskivorna i blandningen och låt ligga ett par minuter.
Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
- Vispa grädde och florsocker lätt och smaksätt med kardemumma.
- Servera riddarna nystekta med äppelsalsa och kardemummagrädde.
Garnera ev med citronmeliss.
Publicerat den
5 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar