Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktiga amerikanska pannkakor

(33 kommentarer)  
Riktiga amerikanska pannkakor Riktiga amerikanska pannkakor Riktiga amerikanska pannkakor
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Som riktiga amerikanska pannkakor ska smaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla "torra" ingredienserna i en bunke, därefter ägg och yoghurt och rör om. Klicka ut smeten i en uppvärmd panna. Stek några sekunder på varje sida (du märker när du behöver vända).
  2. Servera med en god fruktsallad och en lätt uppvispad grädde (blir supergott om man blandar i lite strösocker och vaniljsocker i grädden!

Liknande recept

Kommentarer (33)

  • fredrikopetra 29 augusti 2009

    Enligt min 5 åring...... "De är löjligt goda........." Väldigt goda med andra ord. En mycket uppskattad frukost på en lördagmorgon.

  • knottis 29 augusti 2009

    Det här är riktigt goda pannkakor. Ungarna vill ha dem med lönnsirap och socker. Inte så nyttigt kanske men riktigt riktigt gott!!

  • evelinamarina 6 mars 2010

    Gjorde dessa idag som brunch och de blev mycket uppskattade! Superenkla att göra också!

  • Tiina2ii 16 mars 2010

    Hur goda som helst! Lätta att göra dessutom! Tack så mycket!

  • Shizuzeru 18 juni 2010

    Var säkert något fel jag gjorde men jag råka bränna mina pannkakor med så lol. Men ska försöka igen så här såg mina ut i alla fall ^^

  • Pokos 7 juli 2010

    5-an från mig

  • karma77 17 juli 2010

    Oerhört goda! Min 4-åring äter ungefär 10st varje gång!

  • Kajsa77 10 augusti 2010

    Jättegoda! Hade ingen vaniljyoghurt, men tjock turkisk yoghurt, men det gick finfint det också! Elvispen gjorde jobbet då! Fick platta till dem lite i stekpannan så de inte blev för tjocka. Tog bara hälften av vaniljsockret också! Barnen åt! Mamma lycklig! :-)

  • saxa 5 oktober 2010

    jättegoda funkar även bra med kanel och socker

  • Claristar 16 december 2010

    Klart de godaste amerikanska pannkakor. Gör detta recept väldigt ofta och det får en 5:a av mig och min familj.

  • milea 10 januari 2011

    Jättegoda, hade ingen vaniljyoghurt så det blev Turkisk yoghurt och det funkade lika bra. Tog 2ägg ist för ett!

  • lapplandia 15 januari 2011

    De var jättegott, passar utmärkt till en kopp kaffe också:)

  • Marikha 8 mars 2011

    Riktigt goda och lätta att göra! ^^

  • Buspippi 27 mars 2011

    Toppen! Snabbt och enkelt och de är verkligen goda. Vi har gjort dem flera gånger. O idag sa min 3åring det är tid att göra pannkakor mamma. Så det är bäst att lägga in dem på nästa veckas matlista.

  • Draugen 7 april 2011

    Riktigt goda, dom här gör jag fler gånger =)

  • Buspippi 13 juli 2011

    Dax för en utflykt till skansen imorgon. Så nu ska jag fixa en laddning av dessa utsökta pannkakor som för övrigt är de enda pannkakor som min dotter äter. Perfekt att stoppa i picknick korgen, för de är lika goda kalla om man inte kan värma dem. :)

  • thordan 3 september 2011

    Behöver väl inte skriva det här, du vet nog att det här blev förbannat bra pannkakor!

  • Medaso 28 september 2011

    Har testat hur många pannkaksrecept som helst och detta har blivit familjens favorit. Har gjort dom med olika yoghurt och godast blev dom med grekisk och turkisk yoghurt. Jag ökade bara mängden vaniljsocker med en halv matsked. Tack för receptet!

  • marianorden2 27 oktober 2011

    Ny laddning för oss här också. Ungarna: Mamma gör tjocka pannkakor!! :) Ett tips, jag blandar lite matlagnings-yoghurt med hallon sylt ( för oss som tycker att syrligt är gott :)

  • flabban 21 februari 2012

    Mycket goda pannkakor. Använde grekisk yoghurt och vaniljsocker, funkade jättebra. Tack för ett bra recept.

  • Ecomilla 20 mars 2012

    Supergoda pannkakor! Det här fick jag göra två kvällar i rad på uppdrag av våra magar. Tack!

  • Daniel6 8 maj 2012

    Jätte bra recept. Dom blev värkligen sådär tjocka och stora som man ser i bilder och filmer från Amerikat. Använde själv turkisk yougurt (3.5%) och fick det till ca 85 kcal per pankaka (om man gjorde 10 små från receptet). En klar 5 från mig.

  • Tessan35 21 augusti 2012

    Bland de godaste "amerikanska pannkakor" jag ätit! Fluffiga och lättstekta. En favorit hädanefter :)

  • emyem 6 september 2012

    Kan man utesluta ägget?

  • emyem 6 september 2012

    Super goda. Fast jag bytade ut ägget mot en tsk bakpulver

  • annbok 12 oktober 2012

    Mycket goda, även när det svalnat. Tog hälften så mycket strösocker och minsta mängden vaniljsocker. Nästa gång hoppar jag över strösockret helt. Det blir sött nog ändå med lönnsirapen till.

  • Nillanpst 3 november 2012

    Hade bara jordgubbsyoghurt hemma och det blev dotterns favorit.

  • Virvlande 25 november 2012

    jättegoda! Använde 2,5 dl lättyoghurt med blåbärssmak och en halv dl lätt-creme fraiche. Fungerade utmärkt! Min sambo blev väldigt glad när han kom hem från jobbet och det luktade pannkakor. Serverade med lite tinade blåbär och drottningsylt. Mums!

  • remar 21 februari 2013

    Så sjukt goda, varma som kalla, med eller utan någonting till!

  • gertluddpowwel 21 juli 2013

    Ledsen, jag är besviken, de här smakade inte alls som RIKTIGA pancakes...

  • Cassiopeya 17 juni 2014

    Barnen mumsade glatt dessa med sylt till. :)

  • Buspippi 27 september 2014

    Det var länge sedan vi gjorde de här men de var lika goda som vi mindes dem. Åter igen tack för receptet.

  • nickaneli 6 november 2014

    Bästa pannkaksreceptet! Detta tar vi till på sena söndagsmornar. Då äts dom med varma bär och lönnsirap. Mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.