Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riktigt god och supernyttig müsli

(1 kommentar)  
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt frukostalternativ, innehåller mängder av vitaminer och andra nyttigheter. Även helt glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de större nötsorterna till önskad storlek. Det får gärna vara rätt stora bitar. Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten.
  2. Blanda de flytande ingredienserna tillsammans och blanda sedan dem med de torra.
  3. Bred ut blandningen i en långpanna på ett bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175 grader i ca 25 minuter, rör om då och då.
  4. När muslin svalnat, blanda ner den torkade frukten. Om aprikoser valts att tillsättas klipp dessa i mindre bitar.
  5. Förvara den färdiga muslin i en burk och ät tillsammans med mjölk eller fil. Banan kan också vara gott att ha i.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Asahall 25 november 2012

    Obs! Dinkel innehåller gluten! Annars enväldigt god musli!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.