Instruktioner
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant 40 x 40 cm på en mjölad arbetsbänk.
Skär den i fyrkanter 8 x 8 cm
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg
Grädda dem mitt i ugnen i 260 graders varm ugn 5-8 min
Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras
Tips: Frys in bröden gräddade utan glasyr eller jästa men ogräddade. De ogräddade bröden plockar du ur frysen samtidigt som du sätter på ugnen. Grädda dem.
Tycker det är lättare att kavla ut och rulla som vanliga bullar och skära i bitar och lägga i formar blir lika gott