Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad kolja med räkor och citronsmör

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Milda och fina smaker samsas i denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, salt och socker i en bunke och lägg ner fisken. Låt fisken marinera däri, gärna ett par timmar i kyl.
  2. Skölj , skrubba och riv citronen. Pressa och spara saften. Blanda skalet med ströbrödet. Vänd koljan i ströbrödet. salta och peppra. Stek koljan gyllene i smör, ca 4 minuter.
  3. Hacka äggen grovt. Plocka dillen i små vippor och riv pepparroten. Bryn 100 g smör i en kastrull. Häll i den sparade citronsaften precis före servering.
  4. Lägg koljan på en tallrik. Lägg ägg, dill, pepparrot och räkor runt om. Servera med citronsmör och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 30 mars 2012

    Väldigt gott men fisken ramlar helt sönder. Nästa gång använder jag torskrygg istället och panerar 10-15 innan de ska på järnet så tror jag de håller samman bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.