Milda och fina smaker samsas i denna rätt.
Instruktioner
- Blanda vatten, salt och socker i en bunke och lägg ner fisken. Låt fisken marinera däri, gärna ett par timmar i kyl.
- Skölj , skrubba och riv citronen. Pressa och spara saften. Blanda skalet med ströbrödet. Vänd koljan i ströbrödet. salta och peppra. Stek koljan gyllene i smör, ca 4 minuter.
- Hacka äggen grovt. Plocka dillen i små vippor och riv pepparroten. Bryn 100 g smör i en kastrull. Häll i den sparade citronsaften precis före servering.
- Lägg koljan på en tallrik. Lägg ägg, dill, pepparrot och räkor runt om. Servera med citronsmör och kokt potatis.
Publicerat den
29 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott men fisken ramlar helt sönder. Nästa gång använder jag torskrygg istället och panerar 10-15 innan de ska på järnet så tror jag de håller samman bättre.