Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad lax med dillstuvad potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk svensk laxrätt. Laxen ska ligga hela två dygn i kylen och rimmas innan rätten tillagas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och hackad dill och gnid in laxfilén med blandningen.
  2. Ställ in i kylen och rimma i cirka två dygn.
  3. Dillstuvad potatis: Smält smör och tillsätt mjöl.
  4. Späd med mjölk under vispning till en slät sås.
  5. Låt koka 3-5 minuter.
  6. Skiva potatisen och hacka dillen under tiden.
  7. Blanda sedan potatisskivorna samt dill i såsen.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jossee 18 juli 2008

    ååh vad gott det där ser ut ! måste prova det =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.